sâmbătă, 25 august 2018

Nu te-ai astepta ca urzicile sa fie atat de utile


Urzicile sunt acele plante verzi, bine cunoscute pentru beneficiile lor aduse pentru sanatate, dar si pentru faptul ca intepatura lor provoaca iritatii deranjante. In schimb, s-a descoperit faptul ca acest lucru se dovedeste a fi util in diferite conditii, pe langa disconfortul creat, iar unele studii arata chiar ca ajuta la prevenirea reumatismului. Aceasta poate fi vazuta ca o solutie pe termen scurt pentru tratarea reumatismului in partea superioara a corpului si doar in cazurile mai simple. Totul functioneaza prin faptul ca urzicile sunt acoperite de niste fire minuscule care au in componenta silicon, astfel ca sunt fragile, iar atunci cand intra in contact cu pielea isi lasa amprenta prin stimularea neuronilor asociati durerii, astfel ca pielea iritata trece peste durerea provocata de reumatism.

Totusi, cat de sigur este acest tratament cu urzica si cat de eficient este pentru prevenirea reumatismului? Printre efectele secundare se numara mancarimile, acestea fiind destul de comune, insa pentru ca totul se rezuma numai la nivelul pielii, aplicarea urzicii nu ar trebui sa interactioneze cu administrarea a diferite tipuri de medicamente. Totusi, nu exista studii concrete referitor la dozaj, motiv pentru care cea mai comuna recomandare este ca urzica sa fie aplicata in zona dureroasa in doua reprize de cate 30 de secunde timp de o saptamana.

Alte tratamente
Fiecare caz este diferit motiv pentru care trebuie sa se apeleze la specialisti pentru prevenirea reumatismului si pentru gasirea celor mai bune solutii. Totodata, se poate tine cont de diferite solutii care vin in ajutorul celor care au probleme cu articulatiile, iar medicii vor informa pacientii din acest punct de vedere.

Interventie chirurgicala
In schimb, daca administrarea a diferite medicamente nu duce la obtinerea unor medicamente poate fi nevoie de efectuarea unei interventii chirurgicale care sa ajute bolnavii sa isi recapete mobilitatea. Pe aceasta cale nu numai ca se elimina durerile, insa se corecteaza si orice diformitate, iar procedurile sunt destul de variate in acest sens, fiind puse in aplicare in functie de fiecare caz in parte. Repararea tendoanelor este des intalnita si presupune ca acestea sa revina la functiile si starea obisnuita pentru ca inflamatiile sa nu mai fie dureroase si sa nu isi lase amprenta asupra incheieturilor. Nu trebuie omisa nici posibilitatea de a opta pentru inlocuirea incheieturilor cu unele artificiale prin confectionarea unora speciale care urmeaza sa fie inserate, iar acestea, de regula, sunt confectionate din metal sau plastic.

Asadar, uneori poate fi o idee sa se apeleze la tratament cu urzica pentru prevenirea reumatismului, insa atunci cand aceasta solutie nu este eficienta se poate trece la alte variante mult mai complexe, dar care sa ajute la remedierea problemei pentru ca pacientii sa poata reveni in cel mai scurt timp la activitatile de zi cu zi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu